21. tammikuuta 2019

Uusi keittiö

"Meals and 
memories are 
made here"

-unknown


Keittiö on pientä viilausta vaille valmis❤. Kaikissa aiemmissa asunnoissani on ollut valkoinen keittiö, nyt en sitä halunnut. Seinät ja lattiat on valkoista, joten kalusteet voi olla muutakin.  Mallistoja tutkailtuani ja kattoparrujen saatua syvän mustanruskean sävyn, päätin kokeilla suunnitteluohjelmilla eri ratkaisuja. Musta keittiö miellytti silmääni. Ikkunaseinälle halusin istumapaikkoja pihan oravien tarkkailuun ja aamupalahetkiin. Toiselle seinälle tuli muutama korkea kaappi ja integroidut jää- ja pakastinkaapit. Perinteisiä yläkaappeja en halunnut. Ostin ensin keittiökoneet Habitaretarjouksena syksyllä 2018. Siihen pakettiin kuului valita keittiö Gigantin Epoq sarjasta, joten suunnittelin keittiön valmiiksi ja varasin ajan sinne.
Halusin mielessäni kahvattomat ovet. Kahvaton ovimalli puuttui valikoimista minun tehdessä tilausta, joten päädyin eleettömiin kulmikkaisiin kahvoihin. Musta mattapinta on mielestäni herkempi rasvatahroille kuin valkoinen, joten kahvoille on kyllä tarvetta.
Liesikupu ei ole lempi esineeni ja talomme vanhan ilmanvaihtojärjestelmän pyöriessä täysin sen kautta, ei oikeanlaisia malleja ollut montaa. Savolta löytyi kaksi, valkoinen ja krominen. Päädyin valkoiseen toivoen, että se hukkuisi valkoiseen seinään ja ilokseni näin kävi, sitä ei onneksi edes kovin huomaa.


Tämän kuvan otettuani tulee mieleen, että liekö koiramme vaikuttanut keittiön värivalintoihini? Turkkihan on kuin marmorin ja mustan sekoitus😆. Tästä talosta löytyi vanhaa marmoria takanpäällisistä ja työtasot oli saatava myös marmoria. Kuuluu talon henkeen. Olen niihin tosi tyytyväinen, vaikka marmori onkin herkkä materiaali ja siihen ei passaa etikkaisia tahroja tehdä. Tämä penkki moduuli oli mielestäni hauska lisä Epoqilla, koska tykkäämme lasten kanssa katsella pihalle tuosta ikkunasta. Toisenkin ikkunan eteen jätin syvennyksen baarituoleille. Tyhjälle seinä pätkälle tulee kevyt hylly, kunhan saamme sen asennettua.


Talon vanhat takat halusin remontissa säilyttää. Yksi suurimmista onkin keittiöön jäänyt leivinuuni. Jouluksi lämmittelin 4 päivää putkeen suurta uunia sopivan paisto lämpötilan saamiseksi. Oli Marttojen ja muidenkin leivinuuneja tuntevien opit tarpeen😘! Mutta lopulta uunissa valmistui parhaimmat joulun ruuat hitaalla kypsytyksellä.Muutoin keittiömme ratkaisu oli pääpiirteissään sama kuin alkuperäinen, mutta avarsin tilaa jättämällä tilanjakajat ja yläkaapit pois. Tässä alla vähän mielikuvia mistä lähdettiin. Tilahan ei itsessäänkään ollut siisti pohja, mihin alkaa rakennella uutta keittiötä. Keittiössä oli pahin mikrobi-kosteusvaurio ja se purettiin muiden ulkoseinien sisäpintojen tapaan kokonaan. Katto oli vuotanut sisään näillä kohdin, sekä pihan osittainen valesokkeli rakenne oli myös tehnyt tuhojaan. Myös sauna seinältä, joka on tiskipöydän takana löytyi vanha kosteusvaurio ja sen myötä myös kylpyhuone ja sauna meni kokonaan uusiksi.


Lopputulokseen kaikesta huolimatta tyytyväinen. Toimivuus on keittiössämme hyvä. Pihan valesokkelin virheet korjattiin ja katto vaihdettiin ammattilaisten toimesta. Paljon on tälle talolle annettu ja nyt on sen vuoro antaa hyviä hetkiä ja kodikkuutensa meille❤. 

Kirpsakkaa pakkasviikkoa sinulle😘

ps. Onkin hyvä hetki tuuletella ja lumipestä villamattoja...siitä puhuikin jo blogin alkumetreillä..."Lumipesu"


-Sonja


Translation: Our long waited new kitchen is ready. We had to wait for building it much longer we thought. We founded some water damages from this area of the house caused by the leaking roof and the rocky yard which slopes towards this side of the house. All those problems needed to solve and fix before and it was work of almost year. But now my husband finally built the kitchen cabinets ready for the new room. I chose the materials last fall. Got offer from Epoq kitchens with Bosch machines. Designed the layout myself and went to order this black matt kitchen without wall cabinets from them. I like minimal and monochromed style of it, which goes well with dark beams and white surfaces of floor and walls. I love usually colours, but in the kitchen we had to think timeless choices. I´ll bring my favourite dark green on the lamps and dining chairs etc. decorations later on. Happy winter days to you!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!
Thanks for your comments!