11. tammikuuta 2019

Talo tammikuussa

"January is the month
for dreaming."

-Jean Hersey


Uusi vuosi ja uusittu talo. Voin ilokseni hihkaista, että pahimmat remontit on ohitse ja enää ei ole tehty uusia ikäviä löytöjä talon rakenteista. Kylpyhuone ja saunakin meni vielä kokonaan uusiksi joulukuun aikana ja suihkua kiinniteltiin seinään vielä jouluaaton aattona. Joulusaunassa käytiin silti, vaikka ilmanvaihtolaitteet seisovat vielä tammikuulle putsausta odotellessa. Oli aikas kokemus timpurillemme ja meille. Talollamme koitti nyt kuitenkin uusi aika ja pidämme huolen ettei tämä talo enää kärsisi kosteuden seurauksista.


Mies odottelee jo innolla kevättä, jolloin alkaa sitten pihahommat. Tällä hetkellä kunnollisen rapun puuttuessa on aikeissa ympäröidä koko talo terassi- rappuratkaisulla. Tontti on kalliota ja siinä kävely on muutoin hankalaa. Myös parveke odottaa uutta kaidetta ja muuta fiksailua. Näin lumisen maiseman keskellä tuo talon sävykin näyttää siltä, että jotain on lähivuosina tehtävä.


Sisätiloissa alkaa kuitenkin olla melkein valmista vanhaa uima-allashuonetta lukuunottamatta, josta on tulossa leikki- ja kuntoilutila. Olohuone on palannut käytännössä ennalleen, mutta uusin sisäseinin. Puupaneeliseinistä oli purkujen yhteydessä luovuttava. Talon monimutkainen arkkitehtuuri on näin amatöörikuvaajana vaikeahko ikuistaa ja olenkin kiitollinen saadessani tänne keväällä ammattilaisia kuvien ottoon. Siitä lisää myöhemmin.Tammikuun kalenteri tuppaa näin hoitovapaallakin täyttymään tiuhaan. Olen ottanut työkeikkoja vastaan ja ensi syksyn Habitare osastokin on jo suunnittelupöydällä. Helmikuussa sitten taas pääosin lapsiperhe arkea. Ensi viikolla ajattelin kertoa teille kauan odotetusta keittiöstämme ja sen valinnoista. Keittiönpöydän ylle etsin minimalistista uutta tai sitten antiikkista tummaa kattokruunua. Huomasin keittiön muuttuessa moderniksi sen oikein huutavan jotain näyttävämpää valaisinta. Pöydän alle tarvittaisiin myös isompi matto. Toistaiseksi tuo puuvillainen pestävä tummamatto on hyvä, kun pöydässä kuitenkin syö kaksi pikkuista. Kuvasta puuttuvan ikivanhan Stokken syöttötuolin maalausprojekti on edelleen kesken. Pelkäänkin, etten sitä ehdi edes maalata ennenkuin sen käyttäjät varttuvat🙈. Parasta vuoden alkua teille jokaiselle!Tervetuloa seuraamaan valmistuneita tiloja talossamme ja remonttitarinoita niiden takana.


-Sonja


Translation: January; always a new start and time for dreaming. Our house is now almost fixed inside and we can start ordinary life here in our dream home. Spring is on our minds when terrace and stairways need to be done. House is on the rocky hill so it is hard to walk around without terraces around the house. I am still on nursing leave but I have few work assignments ahead which I love to do, so year seems to be starting quite well. Wish you all the best for new year and welcome to see results of our renovation here in my blog. Next I will show you our long waited minimal kitchen.

2 kommenttia:

  1. Huah. Tuollaiseltako se tuntuu asustella näyttelykodissa. Tässä on konmaritettu, vähennetty ja karsittu. Aina vaan tuntuu, että arkielämä tekee tepposensa, ja päämäärä karkaa koko ajan käsistä. Mutta matkalla ollaan.. :) https://pikkurahalla.wordpress.com/2019/01/11/vartti-paivassa-kodinhoitoa-viikko-takana/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan on meidän koti ja omannäköisensä ja kyllä, paljon on karsittu ja vähennetty totaalisen homeremontin tultua eteen talon ostettuamme. Tsemppiä ja iloista kevään odotusta sinne :)

      Poista

Kiitos viestistäsi!
Thanks for your comments!