8. helmikuuta 2018

Oman malliston Ilma 4-vuotta!

"Mielessäni siinsi aiempaa sirompi sohvamallisto.
Oli muistoja 50-luvun kepeistä pienistä kalusteista, 
jotka mahtuivat kaupunkiasuntohin jättäen tilaa muulle elämiselle.
Oman malliston sohvat ovat siroja skandinaavisen tyylin omaavia löhösohvia.
Niiden modernin yksinkertainen tyyli henkii hitusen vanhanajan glamouria."

-Sonja Salmenoja, Suunnittelija 2014Aloin ajatella sohvasuunnittelua laajemmin syksyllä 2013 muuttaessamme vanhempaan pikkutaloomme, joka on rakennettu vuonna 1967. En löytänyt silloisesta sohvavalikoimasta itseäni miellyttävää siroa, mutta mukavan rentoa sohvaa, vaikka työskentelinkin kotimaisten sohvienerikoisliikkeessä Kuusilinnassa. Aloin puhua asiasta yrittäjä Jani Kuusilinnan kanssa, jolla on sohva-alan kokemusta pikkupojasta lähtien. Oli hauskaa, että hän oli tehnyt samoja havaintoja ja kuunnellut asiakkaidensa toiveita vastaavasta sohvamallistosta. Kaikki olemassa olevat sirot mallit olivat joko liian jäykkiä tai konttorimaisia. 90-luvun raskaampi sohvamuoti alkoi myös tuntua aikansa eläneeltä.


Oli aika suunnitella skandinaavinen Oma mallisto Kuusilinnalle, jolla historiaa alalta löytyi jo vuodesta 1941. Ensimmäisenä yhteisten luonnostemme pohjalta alkoi muodostua ihanan kepeä ja totuttua erilainen Ilma sohva. Sen pehmeän kutsuva ulkomuoto ja äärimmäisen siroksi työstetty runko oli mielestämme onnistunut. Panostettiin laatuun niin täytteissä, kuin muissa materiaaleissa. Pitkään Kuusilinnalle sohvia valmistanut Lahtelainen sohvavalmistaja sai käytännön työstämisen vastuulleen. Napakka ytimiset höyhentäytteet, ilmettä keventävät koristetereet ja hiukan tyynymäinen käsinoja ovat Ilman ominaispiirteitä. Ilman tarinasta olen kirjoittanut laajemmin jo 20.2.2017 blogini alkutaipaleilla.Ilma sohvasta tuli suosittu. Asiakkaat alkoivat haluta mallistoon lisää tuotteita. Sen myötä Ilma sai sisaren Tuuli sohvasta, joka on pääpiirteittäin sama sohva, mutta koristetereet on jätetty pois. Nykyään Tuuli sohvaa saa myös helmallisena versiona ja syvempänä kuin originaalisohva, mikä on etenkin nahkasohva-asiakkaita tuntunut miellyttävän.Mallistossa on myös oma siro lepotuoli ja erilaisia omiin mittoihin muokattavia divaani- ja kulmasohvia. Kangasverhoillut sohvat tehdään aina irtopäällisin, sekä käännettävin tyynykuorin, mikä oli yksi käytännöllisistä edellytyksistä tässä mallistossa. Mitta- ja verhoilumateriaalivaihtoehtoihin voi tutustua Kuusilinnan verkkokaupassa tai Helsingin myymälässä saaden henkilökohtaisempaa palvelua.Ystäväni Hulda pääsee aina välillä ilahduttamaan mukanamme sohvakuvauksissa ja on todennut käytännössä Kuusilinnan sohvamallit myös koiraperheiden kestäviksi. Verhoilumateriaalivalintaan kannattaa lemmikki- ja lapsiperheiden panostaa ja siihen saa asiantuntevaa opastusta myymälän henkilökunnalta. Tässä esittelin Ilma ja Tuuli sohvaa jotka täyttivät jo 4-vuotta ja ovat löytäneet oman ihanan asiakaskuntansa, kiitos teille kaikille siitä💛Oma mallisto on laajentunut vuosien saatossa myös muhkeammilla Pilvi ja Pesä sohvilla, joista linkeissä lisätietoa. Yhden Pesä mallisohvan olenkin varannut itsellemme uuteen kotiimme ja en malta odottaa, että pääsen siinä löhöilemään ja siitä teille lisää kertomaan. 


-Sonja


4-vuotis syntymäpäivä tarjouksena -15% koko Kuusilinnan Omasta mallistosta Verkkokaupassa koodilla "KODISSAILMA" toimitus koko Suomeen! Tarjous voimassa helmikuun 2018.Translation: My cooperation with furniture store Kuusilinna Co. has been rewarding. Our first together designed sofa model Ilma has 4-year old birthday now. Ilma has been liked with it´s scandinavian and light look, with specially designed comfortable fillings. After Ilma there has come also sister model Tuuli and bit more voluminous models Pilvi and Pesä. All these models are designed by me and Kuusilinna Co. and manufactured in Lahti Finland. As a birthday gift you can get -15% discount of Ilma series in Kuusilinna webshop with code "KODISSAILMA" until 28.2.2018. Delivery in Finland.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!
Thanks for your comments!