5. kesäkuuta 2017

Unieni satumetsä

"Meet me at the midnight
in the forest of
my dreams.
We`ll make a fire
and count the stars
that shimmer above the trees."

Christy Ann Martine


Talomme on 60-luvun lopun talo. Kun ostimme sen syksyllä 2013, olimme varmaan järjiltämme. Näin kuitenkin potentiaalia talossa, joka oli täysremontin tarpeessa. Talon rakenteet ja perus tekniikka olivat onneksi kunnossa. Talossa oli myös hyvä henki, siellä oli kasvatettu 4 lasta aikuiseksi. Hurjiakin tarinoita sain kuulla talon historiasta, niitä säikähtämättä. En ole aiemmin kirjoittanut remonttien vaiheista, mutta makuuhuoneesta kaikki alkoi. Olen yhä tyytyväinen unieni satumetsään, jonka saimme luotua huoneeseen.


Metsä aiheiset tapetit olivat tuolloin kovasti suosiossa ja ovat edelleen. Halusin nukkua seesteisessä tilassa, jossa olo olisi vähän kuin luonnon keskellä. Scandinavian Surfacen tapetit ovat viehättäneet minua aina erilaisuudellaan ja päätin tilata heiltä modernin maisematapetin omilla mitoilla. Valitsemani tapetin värisävy hieman yllätti, kun oletin sen olevan harmaa ja sävy oli enemmänkin oliivin vihreä. Olen kuitenkin alkanut pitämään oliivin sävystä ja löytänyt välillä jotain muutakin sen sävyistä sisustusrekvisiittaa.


Tapetissa oli yllättäin yksi pieni musta lintu. Se on ihastuttanut minua erityisesti, koska pihassamme alkaa aina illan tullen laulurastaan sinfonia, johon on kaikista ihaninta nukahtaa kesäiltoina.


Makuuhuone sai remontissa myös valkoisen laminaatin mikä muuhunkin taloon laitettiin. Vanhat integroidut ovettomat vaatekaapit saivat eteensä lasiliukuovet koko seinän matkalta, puolet valkoista lasia ja puolet peiliä.


Isoäidiltä peritty valaisin sopii talomme aikakauteen ja makuuhuoneen tyyliin. Muut valaisimet on löytö Hemtexistä. Niiden metsäinen metallikuvio on suoraan kuin tapetista.


Tässä vielä tilanne remontin alkuvaiheilta. Rakas remonttireiskani siellä työntouhussa 💙


Seuraavassa jutussa esittelen vielä makuuhuoneen detaljit erikseen. Kesä on jo pitkällä, niin nautitaan auringosta aina kun sitä on tarjolla 💛Translation: First room what we renovated in our 60´s house was bedroom. We had to change all the surface materials from floor to wall. I wanted to sleep in "dream forest" type room and we found a great wallpaper to bring that feeling to our room. Other surfaces are white, so the olive green forest is nice and cozy, there´s a litlle black bird too, samekind that sings songs in our garden every night we go to sleep. I have been happy for our bedroom and slept well there already many years.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!
Thanks for your comments!