15. toukokuuta 2017

Tauluseinä


 "A picture is a poem without words"

-Horace


En ole aiemmin ollut niinkään tauluihmisiä. Olen sisustanut kodin seiniä vahvakuvioisilla tapeteilla yhdistettynä valkoisiin pintoihin. Julisteet olivat mielessäni sinitarralla kiinnitettyjä lapsuuden huoneen seiniä koristavia kauhistuksia. Aloin kuitenkin nähdä asian toisin upeiden taide- ja valokuvaprinttien yleistyessä.


Kodissamme ei olohuoneesta löydy seinäpintaa, jota olisin tauluilla voinut koristaa, koska siellä olemme käyttäneet sisustuspaneelia pääseinällä ja muut seinät ovat ikkunaa tai muuten rikkonaista pintaa. Viereinen työ- ja monitoimitilamme kuitenkin kaipasi piristystä tietokonelipaston yläpuolelle ja aloin tutkia printtivalikoimia. Päädyin Desenioon, josta löytyi mieleisiäni aiheita runsaasti, sekä kuvat valmiiksi painettuina, eikä digiversioina.

Sommittelin paperille etukäteen toivomaani tauluseinää, koska tila kuville oli melko pieni ja halusin niiden olevan alapuolisen lipaston kanssa sopivasti ryhmitetty. Valitsin Deseniosta mieleisiäni rauhoittavia ja vähän zen henkisiä printtejä, joiden sävymaailma myös sopi kotiimme. Deseniossa on paljon mustavalkoisia printtejä, mutta nämä ovat hiukan siniharmaita mikä sopi juuri meille. Kun olin valinnut kuvat, valitsin vielä sopivan kokoiset versiot piirrustukseni perusteella. Kun kuvat nopeahkolla aikataululla saapuivat, pääsin hankkimaan kehyksiä ja ne löytyivät ihan Ikeasta. Kaikki kuvat olivat standardi kehysten kokoluokista, niin projekti oli hyvin helppo.Pilvi, vesi, kuu, höyhen ja "breathe" aiheiset kuvat miellyttävät silmääni arjen hulinassa, niillä on ihanan rauhoittava ja seesteinen vaikutus.


On kiva laittaa erilaisia maljakoita, pikkuvalaisimia tai kynttilöitä lipastolle ja luoda erilaisia tunnelmia huoneeseen.


Ihastuin niin tauluilla leikittelyyn, että aion tehdä myös eteisaulaamme jonkun tauluseinämän, sekä lastenhuoneen aion viimeistellä parilla printillä, jotka minulla onkin jo kehystä vaille valmiina...😊Muista elää hetkessä ja hengittää syvään päivän aikana kun tarvitset voimaa, tai pienen oman hetkesi! Tähän aiheeseen voisin uppoutua pidemmäksikin aikaa, on elämä vaan niin hienoa ja hallittavissa, mutta näillä sanoin toivotan mahtavaa uuden viikon alkua kaikille 💙


-SonjaTranslation: I made a framewall to our open working&dining room next to our livingroom area. I love all the zen type aspects in life and I wanted my first adult age posters to be something calming and soothing as elegant way. I found my type of posters from Desenio. Frames were easy to find from Ikea. I did a sketch what size and amount of frames I can use, and with that sketch it was so easy to find right posters and frames. Only minus is, that now I want more posters and frames and we do not have many empty walls left 😃

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!
Thanks for your comments!