2. toukokuuta 2017

Pilvi olohuoneessa

"Blue skies smiling at me,
Nothing but blue skies do I see"

Irwing Berlin

En olisi ikinä uskonut, että kotiini saapuu jotain sinistä ja vieläpä näin isosti eli sohvan muodossa.
En kuitenkaan voinut olla tarjoamatta kotia tälle Pilvi nimiselle sohvalle, joka sinisellä kankaalla oli kodittomana Huonekaluliike Kuusilinnassa.. Sain tämän sohvan kiitoksena yhteistyöstäni Kuusilinnan kotimaisen Oman malliston parissa, johon kuuluvat myös sirommat löhösohvat Ilma & Tuuli.


Minulla oli ollut vuosia Ilma sohvan divaani versio ja ainakin mies kaipaili pehmeyttä ja syvyyttä entistä enemmän ja minä taas haaveilin erillissohvasta, ilman divaania. Niin tähän tarjoukseen ei voinut olla tarttumatta ja olen kyllä ollut kovin tyytyväinen ihanaan muhkeuteen Pilvi sohvan sirossa rungossa. Eniten olin yllättynyt miten hyvin tämä vaaleahko siniharmaa sävy kotiimme sopi. Mitään vanhoja kodin tekstiilejä ei tarvinnut vaihtaa ja itseasiassa tämä sininen sävy korosti niitä paremmalla tavalla, kuin entinen luonnonvalkoinen sohva, joka näytti jo vähän nuhjuiselta. Pilvi sohvan kankaat ovat kuitenkin kokonaan vaihdettavat, jos jossain vaiheessa sininen alkaa kyllästyttää.


Samoihin aikoihin sohvan saapumisen kanssa, sain ensimmäisen Macrame seinäkoristeeni ja sekin päätyi olohuoneen seinälle. Kotimme sävymaailma on nyt harmonisen siniharmaa valkoisella pohjalla. Nämä värit itseasiassa rauhoittavat minua ja tekevät olon mukavaksi. Sinisenhän on tutkittu stimuloivan parasympaattista hermoa, mikä vaikuttaa verenpaineeseen laskevasti ja hermostoon rauhoittavasti. Sinisen on todettu myös rauhoittavan nivelreuman kipuja. Keltatautia on hoidettu jo vuodesta 1958 sinisen valon avulla. Väriterapiassa sinisellä autetaan parantumista, helpotetaan kipuja ja alennetaan verenpainetta. Jopa laihduttamiseen on käytetty sinistä hillitsemään ruokahaluja. Sinisissä huoneissa on tutkittu ihmisten puhuvan hiljempaa ja olevan sopuisia ja rentoja. Sinisen kaipuu viestii uupumuksesta ja sinisen inho yksinäisyydestä. Vaaleat sinisen sävyt lisäävät luovuutta ja ovatkin käytettyjä kouluissa ja toimistoissa.

Lähde: Coloria.net/Päivi HintsanenTiedä näitä, mikä pitää paikkaansa, mutta itse olen hyvin iloinen, että sininen on päässyt kotiimme pelkkien harmaiden ja valkoisten rinnalle. Olohuoneessamme on kieltämättä nyt ollut hyvin seesteinen ja rentouttava tunnelma ja viihdyn siellä hyvin. Ruokahalua sininen sohva ei kyllä ole vienyt, yhä maistuu ja etenkin sohvalla 😆

Hulda meidän "pikku-buddha" Ranskanbulldoggi myös viihtyy rauhallisessa olohuoneessamme. Tämän uuden sohvan kangas Lauritzonilta on erittäin tervetullut edellisen sohvamme verhoilun tilalle, sillä tämä hylkii myös näitä valkoisia koiran karvoja, jotka tuntuvat olevan ärsyttävintä karvalajia jäämään kankaiden kudontoihin tiukasti kiinni.


Vappuaattona maistelin simaa uudella sohvalla, ulkona sataessa räntää ja lunta. Tuntui silti ihan kivalta vain olla kotona. Vappupäivänä sääkin sitten muuttui keväisemmäksi Toukokuun kunniaksi ja päästiin koko perhe piknikille ja katsomaan vappumeininkiä Kaivopuistoon.


Sohvan kanssa kuvissa pyörinyt valkoinen solmutyyny on uutta myös. En itse osaa sellaista tehdä, mutta löysin haaveilemani lumivalkoisen Etsyltä ja sain sen kotiin vielä nopealla aikataululla Ukrainasta asti💙Se varmasti seikkailee useampaan otteeseen blogissani ja @kodissa Instagrammissa.

Kippis toukokuulle ja tuleville kevään ja kesän juhlille, on tämä kevät aina ihanaa aikaa 💙Koodilla "KODISSA" saat -20% Pilvi-sohvista Kuusilinnan verkkokaupassa
Klikkaa verkkokauppaan.


Translation: I suddenly got new blue sofa, called Cloud/Pilvi. It game for me from Huonekaluliike Kuusilinna as a reward of our co-operation with their own Finnish sofa collection. I have never been friend of blue colours, but now something happened and I like the sofa and how it fits for our house. Blue colour has lot of positive aspects in colour therapy and I have now felt the calming mood of it in our livingroom💙

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!
Thanks for your comments!