17. huhtikuuta 2017

Viherpeukaloksi kasvaminen

"Green is the prime color of the world,
and that from which its loveliness arises"


Pedro Calderon de la Barca


En ole ollut viherpeukalo laisinkaan huonekasvien kanssa. Ne "helppohoitoisimmatkin" kasvini olen onnistunut tuhoamaan. Äidiltäni saatu vanha anopinkielikin menehtyi hoidossani, vaikka se vielä taannoin oli osa olohuoneemme sisustusta. Silti aika ajoittain hurahdan viherkasvien maailmaan ja tuon niitä kotiani piristämään. Tällä hetkellä tuntuu olevan viherkasvibuumi yleisestikin. Somea seuratessa näkee mitä vehreämpiä kotikasveja ja puutarhoja. Tämä on ihana asia, sillä kyllähän huonekasvien tuomat terveysedut ovat mittavia ja eivät ne tosiasiassa ihmeempää hoitoa vaadi. Meillekin on kotiutunut viimeaikoina useampia viheriäisiä. Mm. työpaikan kuvauksista ylimääräisiksi jääneet 2 Peikonlehteä, jotka voivat ihmeen hyvin, sekä eksoottinen mehikasvi ja muutamia köynnöksiä.
Huonekasvit puhdistavat sisäilmaa. Kun hengität puhtaampaa ilmaa vähenevät päänsäryt ja muut huonosta ilmanlaadusta johtuvat terveysongelmat, kuten flunssa ja allergiat. Meidän taloudelle tärkeä tieto oli, että kasvit vähentävät flunssaan sairastumisen riskiä jopa 30%  Kasvit tutkitusti rauhoittavat ja luovat positiivista tunnelmaa, sekä täten vähentävät stressiä. Kasvien tuomia hyötyjä on niin paljon, että jokaiseen kotiin edes yksi huonekasvi! 

Kohta pääseekin oikein kunnolla viherpeukaloimaan pihamaalla. Se sujuu minultakin paremmin, koska kasvit saavat olla maaperän hyvässä huomassa ja Suomessa kastelupuolikin on yleensä hoidossa ilmaston puolesta 💚🌱💦Translation: I have not been a greentumb. I have managed to kill all the easiest houseplants too. Now after long time of no greens, I have fallen love again in decorating with plants and try to do my best to keep them alive.

Lähteet:

mastersinhealthcare.com, wikipedia.fi, luontoon.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!
Thanks for your comments!