3. huhtikuuta 2017

1-vuotisjuhlat

Viime viikko menikin järjestellessä rakkaimpani 1-vuotisjuhlia. Minulla ei ollut kovinkaan kokemusta lastenjuhlista, mutta onneksi blogien maailmasta löytyi hyviä vinkkejä ja ohjeita. Melko pienellä vaivalla sain kasaan kivat ja mukavat juhlat pikku-ukon läheisille. Päivänsankari tuntui nauttivan päivästä myös.

Juhlapöytä antimineen oli keittiössämme. Keittiömme on pääosin valko-harmaa sävyinen pienin mintunvihrein yksityiskohdin. Juhlakattauksen teemaksi valitsin mintunvihreää ja keväänvihreää.
1-vuotiskynttilä oli kokoajan väärinpäin, minun sitä härdellissä edes huomaamatta 😄MENU
Rieskarullat:
Härkä
Kylmäsavulohi
Jauheliha Sweetchili muffinsit
Kasvis-Mozzarella piirakka
Juhlasankarin pikkuleivät
Mango Valkosuklaa täytekakku
Suklaamoussekakku
Pikkuväen vesimelonikakkuRuokaisiin jauhelihamuffinseihin sain idean ja ohjeen Kinuskikissalta. Rieskarullat oli helppo säveltää itse mieleisikseen tuorejuusto leikkele täytteillä. Kasvipiirakan tein helppoon kauraryyni-vehnä+ruisjauhopohjaan, jota aina käytän suolaisissa piirakoissani.

Täytekakkuun tein lähes sokerittoman ja raikkaan mango-mascarpone täytteen. Valkosuklaakreemi tuli sokerikuorrutteen alle. Voin sanoa, että tein ensimmäistä kertaa tämmöistä kakkua tai voisin jopa sanoa kakkua yleensä. En muista täytekakkuja leiponeeni ainakaan 10 vuoteen...😅Siihen nähden sokerikuorrute oli minulle helppo ratkaisu, koska arvelin että kerman tai kreemin pursottelusta ei tule senkään vertaa mitään. Sokeri kuorrutteen sain kauniin valkoisen suoraan kaupasta ja ihan vain kaulimalla sopivaksi, pikku rypyistä näin ensikertalaisena välittämättä.

Suklaamoussekakku oli helppo tehdä pakastimeen etukäteen. Pikkuleivät säilyivät myös hyvin useamman päivän ennen juhlia, vaikka olisinkin niitä itse halunnut maistella. Itsetehdyt pikkuleivät vaan ovat niin hyviä😜 Pikkusankarille oli oma hedelmäkakku valmiista lohkoista kasattu.


Juomabaarin tein sävysävyyn keittiön sivupöydälle. Sokeriton päärynamehu toimi janojuomana niin aikuisille kuin lapsillekin. Meillä on juomalaseista pulaa isolle porukalle ja en halunnut käyttää muovikertiksiä, niin pilttipurkkejahan meiltä löytyi kivoiksi pillimukeiksi.


Karkit olivat parhaiten väriteeman mukaiset...ja katosivat aika äkkiä isompien lasten suihin...😜


Pikkusankari oli hurmaava puhaltaessaan ensimmäistä kakkukynttiläänsä ja avatessaan lahjojaan.Ehkä minä selviän jatkossakin lastenjuhlista. Itseasiassa näitä oli loppujen lopuksi kaikista mukavin järjestää.💙Translation: First birthday of my dear son. Also first ever kids party arranged by me. I managed about baking with great recipes of some blogs and using ingredients I like and know. Cake was totally new thing for me, but it became nice and tasted good. At the end I thought that these were the nicest party to arrange 💙

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!
Thanks for your comments!