1. maaliskuuta 2017

Vauvanhuone


Yksi lempiaiheeni eli "vauvan huone". Äitiyslomani loppui virallisesti jo joulukuussa. Loma tuntui niin lyhyeltä, vastahan suunnittelin tätä pientä huonetta pojan potkiessä masussa ja ajattelin mitä kaikkea kivaa me yhdessä ehdimme tehdä äidin ollessa kotona. Tämän viimeisen kokonaisen hoitovapaa kuukauteni saan vielä nauttia täysillä pikku-murun seurasta ja kodin lämmöstä, sekä suunnitella tulevia 1-vuotisjuhlia 😍Minulle oli selvää ettei pojan huoneesta tule sininen, eikä kovin perinteinen lastenhuone muutoinkaan. Tykkäsin ajatuksesta täysin musta-valkoisesta, mutta kun en muualla kotona pelkkää musta-valkoista maailmaa suosi, niin päätin valita yhden kivan tehoste värin lisäksi. Poika tiedon varmistuttua, tehostesävyksi valikoitui mintunvihreä. Tykkäämäni metsänvihreä antoi hiukan liian retroa vaikutelmaa, vaikka vihreät omena kuosit ym. mielessä vilistivätkin alkuun. Mintunvihreää sävyä oli alkuvuodesta 2016 hyvin saatavilla tekstiileissä, niin kokoonpano muodostui helposti ja toimii onneksi vielä pitkään taaperonkin huoneessa.


Pääteemana olivat pilvet ja graafiset kuviot. Olen jostain lukenut, että pienet vauvat rakastavat graafisia ja musta-valkoisia kuvioita. Ja kylläpä tämä osoittautui vauva-ajan alussa todeksi, minun rauhoitellessa poikaa tämän Färg&Formin tapetin edessä. Pilvi valaisin Ferm Livingiltä oli myös ihana lisä seinälle, vaikka sen johtoa ei enää pojan seisoskellessa uskalla pitää paikoillaan, kun hän repii sen mielellään irti. Odotan, että sähkömies isi keksii tälle jonkun ratkaisun...😉 


Ensimmäinen esine, jonka tänne hankin oli itseasiassa tämä hienostunutta Star Wars sävelmää soittava musta tähtimobile Mellipoulta. Se on ollut oiva hankinta. Poika alkoi nukkua pinnasängyssään tämän sävelmän tuudittamana 6kk iässä yhtä mainiosti kuin äidin kainalossa aiemmin. Myös päiväunille nukahtamisen merkkinä on hänelle ollut tämä sävelmä, muuta nukuttelua ei ole tarvinnut.


Käytännöllistä puolta miettiessä. Imetystuoli, kunnon pinnasänky, jossa on säädettävä reuna ja sänky/sohva vanhemmalle ovat meillä olleet tärkeimmät tarvikkeet huoneessa.

Imetystuolin virkaa ajoi ikivanha "Swan" tribuuttimme, jota ei mustan villaverhoilunsa vuoksi voi muissa huoneissamme käyttää koirien siellä liikuskellessa. Musta villa on kovin karvankerääjä materiaali minkä tiedän 😣. Myös keinuva Rar tuoli on välillä kannettu lastenhuoneeseen, kun siinä on mukava keinutella etenkin flunssaista vauvaa.


Vuodesohvalla on tässä pienessä lasten- & vierashuoneessa ollut suurta käyttöä. Siitä puolesta kerron ensi postauksessa. Toivottavasti saamme aurinkoa päiviin näin maaliskuun pyörähtäessä käyntiin 😎Translation: Babyroom is one of my favourite things to design. Our babyroom is small, but still colours are quite strong, black&white plus mintgreen to soften the tones. Bed sofa for parents became also essential and next post is from that part of baby room.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!
Thanks for your comments!