17. maaliskuuta 2017

Keittiön lattiakaakeleiden maalaus

Nyt ne on valkoiset!!!On ihana tunne kun rumat pinnat muuttuvat puhtaan kauniiksi! Heiluttelin siis kodissa valkoista maalipensseliä, tällä kertaa haastavalla pinnalla😉


3 päivää ja 3 kerrosta maalia.
60-luvun talostamme löytyisi aina maalattavaa. Suurin osa värikkäistä 80-90 luvulla laitetuista pinnoista rempattiin reilut kolme vuotta sitten muuttaessamme, mutta vielä on ongelmapaikkoja jäljellä. Pahin niistä on ruma vaikkakin täysin ehjä lattialaatoitus, joka hallitsee suurta osaa talossamme. Mietin pitkään, mitä tehdä näille lattiakaakeleille. Terrakotan sävyistä kaakelia ei ole pelkästään keittiössä, vaan talomme keskellä olevassa aulassa, sekä eteisessä. Edeltävät asukkaat olivat ne vaihtaneet. Minun silmääni ne eivät vaan kertakaikkiaan miellytä.


Voi rumuus sentään!
Saimme ehdotuksia viinylilattiasta, laminaatista, matoista ym., mutta koska koko muun talon remontti meni edelle tätä, niin asia jäi hoitamatta varsinaista remppaa tehdessä. Äitiyslomallani ehdin lueskella muutamista blogeista maalausvaihtoehdosta, jonka mieheni ja remonttimiehet tyrmäisivät heti, mutta itse halusin kokeilla sitä. Marssin rautakauppaan, ostin blogeissa opastetut tarvikkeet ja aloin reippaan esivalmistelun. Pesun ja esikäsittelyn tehtyäni, sain miehenkin vakuuttumaan, että selviän projektista.

Blogeissa kehuttiin V33 kaakelimaaleja ja silläpä sitten päätin kokeilla. Esimerkiksi "Maailman paras paikka" blogissa on mainiot ohjeet kuinka työ tehdään, joten enempi en niitä tässä toista.

Meillä tehdyt vaiheet olivat nämä:

1. Irtokalusteet ja keittiön kaappien peitelistat pois
2. Imurointi
3. Maalarinpesu juuriharjalla, huuhtelu, kuivuminen
4. Esikäsittelyaine juuriharjalla, huuhtelu, 24h kuivumista
5. Pohjamaalaus
(Pensselillä nurkat ja reunat+telalla ristikkäisvedoin laatta kerrallaan, kuivuminen 12h)
6. Toinen kerros maalia telalla, kuivuminen 24h
7. Kolmas kerros maalia, kuivuminen 24h - 1vko


Toinen kerros menossa
Meillä tosiaan tarvittiin vielä kolmas kerros maalia ohjeistuksesta poiketen, koska laattamme ovat kuviopintaiset ja värikkäät ja saumat tuntuivat imevän maalia enemmän. Noin 12m2 pintaan meni n.2,5l maalia.
Aloitin maalailut keittiöstä, jonka pystyy sitten päällystämään muulla tavoin, jos tämä maalausratkaisu ei toimikaan. 11kk vanha pikku-ukko ja bulldoggimme yrittivät kovasti olla "avuksi", mutta näiden apureiden nukkuessa hommat kuitenkin edistyivät ja sain projektin päätökseen 3 päivän aikana ja kuivumistakin tuli tässä ajassa kerrosten välille tarpeeksi. Lapsiperheessä keittiön puuttuminen käytöstä oli hieman hankalaa, mutta siitäkin eväsretkillä olohuoneessa selvittiin.


Babblarna pyörimään, jotta äiti saa maalata 😄
Nyt seurailemme kuinka nämä maalatut laattamme palvelevat käytännössä 3 koiran ja lapsen taloudessa 😆 Jos keittiö kestää, tulee tämä projekti jatkumaan eteisen tiloihin. On ihmeellistä huomata miten paljon valoa valkoinen lattia taloomme tuo. Valkoista väriä olen pitänyt jopa tummia sävyjä armollisempana lemmikkitaloudessa, koska vaaleat karvat ja pöly näkyvät tummassa enemmän. Muutkin huoneemme on päällystetty valkoisella puukuvioisella laminaatilla. Valkoista pintaa joutuu toki pyyhkimään useammin, mutta ainakin välillä on siistiä ja valoisaa.


Vihdoin sai tulla mamin perässä keittiöön
Kevyesti ollaan jo keittiössä tepasteltu 24h kuivumisen jälkeen, mutta kalusteet kannan vasta viikonpäästä, jotta maali saa ihan rauhassa kovettua. En malta odottaa, että pääsen sisustamaan keittiötä uusilla verhoilla, tuoleilla ja pikku piristeillä. Tässä kurkistus tulevaan sävymaailmaan😊Mukavaa viikonloppua kaikille ja tsemppiä remontoijille 💙Translation: I painted our horrible kitchen floortiles with V33 tilepaint. In our house from the 60´s is always something to renovate. Since we bought the house 3 years ago, we have been renovating other surfaces. Paint might not to hold up in the house with the dogs, but I wanted to test because the tiles are in good condition. I like the white look I managed to get after 3 layers.

2 kommenttia:

  1. On hienot! Olipas innovatiivinen veto maalata rumat kaakelit, se on kyllä helpoin ratkaisu jos ei ehdi ja halua isompaan remppaan ryhtyä. 😊

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Nyt kuukauden kovan käytön jälkeen näyttäisi, että kestävät koiran kynnetkin ja pyyhkimiset...:D

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!
Thanks for your comments!