6. helmikuuta 2017

Ripaus vihreää kevättä kohtiOn hassua, että me suomalaiset sisustamme mieluiten harmaan ja valkoisen hillityillä sävyillä, vaikka talvinen luontomme antaa juurikin näitä sävymaailmoja silmillemme yllinkyllin. Kotimme saattaisivat olla hiukan iloisempia ja pirteitä paikkoja lisäämällä edes vähän väriä sisustukseen talven synkkyydessä. Tulee mieleen yhdet asiakkaani, jotka olivat Israelista asti Suomessa työkomennuksella ja ihmettelivät kauniita vaaleita kotejamme, joissa värejä ei heidän mielestään kuitenkaan käytetty lainkaan. He hankkivat kauttani kalusteet kotimatkalle mukaan ja voi että niitä kauniin rohkeita okran ja punaisen sävyjä joita he katselivat. Tämän täytyy kertoa jotain ilmaston vaikutuksesta sisustus silmään...😃


Kuulun itse tähän skandinaaviseen värittömämpään koulukuntaan. Harmaa ja valkoinen miellyttävät silmääni eniten. Ne ovat hyvät pohjavärit rohkeampien tehostevärien kokeiluun esim. tekstiilien avulla tai vaikka viherkasveja lisäämällä. Kevättä kohden ripaus vihreää, sinistä tai vaikka keltaista piristää kovasti vaaleaa tai harmaata kotia. Useimmat verhoillut kalusteet saa nykyään irtopäällisillä ja tämä mahdollistaa värin vaihdon. Itse vaihdan mieluiten Ilma sohvaani kuuluvan rahin ja pikkutyynyjen päällisiä, koska niihin saa erillisiä kuoria kohtuuhintaan valmistajalta Kuusilinnalta.


Nykyisen talomme 60-luvun henki rohkaisi minua värien käyttöön. Vanhan limen/sinapinkeltaisen klassikkotuolin myötä uskalsin lisätä ripauksen samaa sävymaailmaa myös neutraalin värisen sohvamme ympärille. Kuten aiemmista postauksistani voi huomata, oli olohuoneemme talven ajan kuitenkin hyvin harmaa-valkoinen. Vihreän tuolin ja muut vihertävät tekstiilit tuon esille lähempänä kevättä. Tuoli sointuu työhuoneemme Marimekon Kaiku tapettiin mainiosti, niin se saa majailla siellä osan vuotta.


Mielessäni siintää tyylikkäistä tanskalaisista ja muista Keski-Euroopan blogeista inspiraationsa saanut värikkäämpi, lämmin sävymaailma. Saa nähdä milloin pystyn sen toteuttamaan kohtuu huomaamattomasti miehen hermostumatta uusiin hankintoihin, joita minulla on jo muutama työpaikan varastossa piilossa. Mutta toistaiseksi jatkamme tällä vaalealla linjalla vihrein piristein.


Pirtsakkaa pakkasviikkoa kaiklle 💙
Translation:  Finnish people usually love scandinavian style with grey and white colours. Our homes are as white and grey as our winter. I add hint of green colours to our otherwise grey-white home, when spring is near and sun starts to shine. I try to become more brave with using of colours in home and my work as a designer.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!
Thanks for your comments!