20. helmikuuta 2017

Esittelyssä Ilma sohva


Sain kunnian olla mukana suunnittelemassa pitkät perinteet huonekalualalla omaavan Kuusilinnan perheyrityksen omaa sohvamallistoa. Omalle mallistolle ilmeni tarve Kuusilinnan asiakkaiden toiveita kuunnellessa ja alan muuttuvia trendejä seuratessa. Kuusilinnalla pienestä pojasta sohvien valmistusta ja myyntiä seurannut yrittäjä kolmannessa polvessa kertoi minulle, että he ovat viimevuodet keskittyneet jälleenmyyntiin, mutta nyt visio omasta mallistosta on alkanut elää. He edustavat monien kotimaisten alan konkareiden ja edelläkävijöiden kuten Adean malleja, mutta jotain pientä jäätiin aina kaipaamaan muuten laadukkaisiin ja upeisiin malleihin, joten oli aika suunnitella omaa.


Mielessä siinsi aiempaa sirompi sohvamallisto. Oli muistoja 50-luvun kepeistä pienistä kalusteista, jotka mahtuivat kaupunkiasuntoihin jättäen tilaa muulle elämiselle. Vanhoissa kalusteissa mukavuus ei kuitenkaan aina ollut viimeiseen asti hiottua ja siihen haluttiin nyt panostaa. Tarkka viimeistely oli myös tärkeää, jotta mallissa ei olisi mitään häiritsevää. Ergonomia ja kotimaisen käsityön laatu piti myös tuntua ja näkyä. Näistä tärkeistä toiveista ja näkemyksistä alkoi muodostua Kuusilinnan oman malliston ensimmäinen sohvamalli Ilma. Kun piirrokset ja mallin luonnos olivat valmiina, Kuusilinnan sopimusvalmistaja Lahdessa hioi vielä rakenteelliset seikat puusepän kanssa. Ilma saapui Kuusilinnan myymälään ensimmäisen kerran 2014 ja ihastutti siellä heti alkuun erilaisuudellaan. Helsingin keskustan kivijalkakauppa oli paras paikka esitellä tutusta kulmikkuudesta poikkeava kepeä ja ilmava malli. Nimi syntyi myös kuin itsestään tätä kotimaista puhdasta käsityötä kunnioittavaksi. Ilma.


Valmistaja sai hiottua istuinmukavuuden huippuunsa. Selkätyynyn taakse ei tarvittu enää perinteistä ja korkeampaa tai liian syvää selkäsokkelia viemään istuinsyvyyttä pois. Käsi- ja selkänoja kulkevat samassa korkeudessa ja antavat huolitellun ilmeen myös sivusta tai takaa katsottuna. Sohvan kokonaissyvyydeksi tuli 90 cm ja silti siinä on istumasyvyyttä myös löhöilyyn. Käsinojiin voi myös nojailla, niissä on kevyt pehmustus tätä varten. Istuintyynyt ovat ylelliset höyhenkatteiset ja pohjalla on napakka vaahtomuovi, mikä pitää tyynyn ryhdissään. Istuinten alla on kestävä teräsjousitus. Koko sohvan verhoilu on irroitettava ja sen voi kankaasta riippuen pestä jopa kotikoneessa. Sohvan taakse ei tarvittu vetoketjua tai muuta linjakkuutta häiritsevää, vaan verhoilu on tarranauhoilla kiinnitettävä. Verhoilutyöhön ja irtopäällisen siisteyteen on panostettu tarkoin viimeistelyin.


Tyynyihin suunnittelemillamme koristetereillä saatiin vielä lisää kaivattua erilaisuutta ja rentoutta ilmeeseen. Istuimien tereet mahdollistavat tyynyjen kuorien molemminpuolin käytön, mikä on tuplaus sohvan käyttöikään. Istuinkuoret ovat sohvan kuluvin pinta. Tämänkaltaiset seikat otimme Kuusilinnan kanssa huomioon, mikä ei kovinkaan monessa mallissa ole vielä itsestäänselvyys.

Sohvasta on saatavilla lukuisia eri mittoja ja kokoonpanoja joista enemmän täällä.


Ilma on ilahduttavasti löytänyt oman asiakaskuntansa, kiitos teille 💙 

Laittakaahan innokkaasti omista Ilma sohvistanne kuvia someen tägillä #ilmasohva tai #kuusilinna niitä on ilo seurata. Oma mallisto sai myös taannoin avainlipputunnuksen kotimaisena tuotteena.
Tästa innostuneena suunnittelu yhteistyömme jatkuu. Ilma sohvan jälkeen onkin jo saapunut sisarmalli Tuuli, sekä muhkeampi, mutta silti kepeä rakenteinen Pilvi. Näistä lisää myöhemmin. 

Tervetuloa tutustumaan Ilma sohvaan Kuusilinnan myymälään Helsinkiin tai tämän vuoden Habitare messuille syksyllä 13.- 17.9.2017. 


Yhteistyössä Kuusilinna Oy💙Sonja/KodissaTranslation:  This story is about Ilma (Air) sofa which is my design co-operation with Finnish familyrun sofa company Kuusilinna. Ilma is airy and light handmade quality sofa from Finland. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!
Thanks for your comments!