25. tammikuuta 2017

Työpiste


Hoitovapaalla tulee jonkin verran tehtyä töitä kotoa käsin. Jotta työt kotona sujuisivat kivasti on työpisteellä ja sen ilmeellä merkitys. Olin pitkään miettinyt toimivaa ratkaisua ilman varsinaista tilaa vievää työpöytää. Työpisteeni on sijoitettuna yhdistetyn olohuone ja ruokailutilamme yhteyteen ja tila on rajallinen. Päätymällä klassikoihin, en yleensä kyllästy niihin niin herkästi kuin muihin kalusteisiin. Nils Strinningin vuonna 1949 suunnitteleman String System hyllystösarjan pöytälevyllinen variaatio oli toimiva ja kepeä ratkaisu tilaamme.


Valitsin String Systemsin valikoimasta kaksi korkeaa seinäpaneelia, yhden liukuovikaapin, lehtitelineen ja pöytätason. Näin sain riittävän kokonaisuuden läppärillä työskentelylle. Pöydän alle jäi tilaa mahdolliselle printterille ja muille laitteille. Lisätietoa saatavilla olevista moduuleista ja väreistä String.se.  Systemsissä on ainutlaatuista, että se elää elämäntilanteiden mukaan. Voit aina hankkia lisää säilytystilaa sen avulla, tai purkaa ja muokata kokoonpanoa mieleiseksi. Minunkin hankintalistalla on yksi uusi kaappirivi tuohon olemassa olevaan. Se onnistuu yhden seinäpaneelin ja haluttujen hyllyjen tai kaappien lisäämisellä.


Pienen työpöydän hyvä puoli on se, että joudun pitämään sen kohtuu siistinä ja värimallit ja pikkutavarat löytyvät näistä tapettiin sointuvista paperipusseista. Muistiinpanot sekä ideat koitan kirjoitella suoraan muistikirjoihin.


Työpisteeni on melko pimeässä nurkassa ja halusin sinne jotain kirkasta ja piristävää väriä. Tämä nurkka on ulkopuolelta katsoen talomme seinustalla, jonka edessä on koivuinen metsäkaistale. Siitä sain idean ja aloin etsiä koivuaiheista tapettia, joka ei kuitenkaan näyttäisi perinteisimmiltä "risu/puutapeteilta". Marimekolta löytyi juuri työpisteeseemme sopiva Maija Louekarin Kaiku. Olen sitä nyt jokusen vuoden katsellut, meinannut jo uudelleen tapetoidakin, mutta kuten sanoin aiemmin, klassikoista on vaikeampi luopua. Työtuolin virkaa hoitaa tällä hetkellä Ikean klaffituoli ja sille kaipaan pian päivitystä, vaikka asiansa onkin hyvin ajanut. Kyseiseen työ-/oleskelutilaan katamme tarvittaessa myös pitkän pöydän isommille vieras määrille ja siihen klaffituolit ovat oivia, koska niitä voi säilyttää kokoontaitettuna pienemmässäkin tilassa.


Tapetin lime/sininen sävymaailma sopii kevääseen ja olenkin poiminut tapetista muutaman sävyn väripilkuksi muutoin harmaa-valkoisen olohuoneemme tekstiileihin. Niistä luvassa juttua ensi postauksessa, kun päivitän olohuoneemme kevätilmeen.

Pirteää viikkoa 💛Translation:  String System (1949),by Nils Strinning was my choice when making small working area to our home. Space was so limited, that big working desk was not possible. String System is one of the classics that I never get tired of. Other classic Kaiku wallpaper (2004) from Maija Louekari and Marimekko was choice to bring some fresh and cheery colours to otherwise dark space.

Lähteet: String.se & Marimekko.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!
Thanks for your comments!