11. tammikuuta 2017

Bugaboo Buffalo

Hitusen hyppään pois sisustusmaailmasta tässä postauksessani, mutta designia tämäkin. Monelle esteettisesti kauniiden lastenrattaiden hankinta tuottaa päänvaivaa. Aion esitellä tämän vuoden aikana muutamat vaunut, joista minulle on kertynyt kokemusta.

Ehdottomasti mielestäni kauneimpia ja eniten silmääni miellyttäviä rattaita valmistaa hollantilainen Bugaboo. Tiesin jo vuosia ennen lapsen saamista, että nämä minun on saatava. Lastenvaunujen ulkonäköä yhtään miettiessäni, oli asia minulle selvä, tältä niiden kuuluu näyttää nykypäivänä.

Kuva: Bugaboo.com

Maastokelpoinen Buffalo oli Bugaboolta meidän valinta, koska tiesin työnteleväni rattaita niin kaupungissa kuin koirien kanssa lenkeillä metsäpoluilla. Tilasin vaunut enempiä liikkeissä testailematta. Vaunuja myy Suomessa muutama alan myymälä. Jouluksi 2015 sain kauan toivomani paketin ollessani 6kk raskaana. 
Bugaboo Buffalon osat.
Kuva: Bugaboo.com


Vaunut olivat erittäin helppo kasata, jopa niin helppo, että uskoin meidän tehneen jotain väärin, kun rattaat (kuva7.) vain purettiin ja avattiin. Ei tarvinnut tehdä mitään kamalia ruuvailuja tai muuta turvallisuuteen vaikuttavaa säätöä. Koppa (kuva9.) rakennettiin runkokehikon (kuva4.) ympärille, kiinnittämällä tarrat runkoon ja asentamalla kova vaneripohja kankaiden tueksi. Hieman heppoinen "ostoskassi tyylinen" tarroilla kiinnitetty vaunukoppa hämmästytti minua alkuun, mutta ihan hyvin toimi vaunukoppa ajan (meillä vain 5kk). Meidän pojalla oli koliikin kaltaisia oireita vaihtelevasti 2kk-4kk kohdilla ja silloin tässä hyvin suorassa ja kovassa vaunukopassa matkustaminen tuntui olevan pojalle pahinta mitä hän tiesi. Jouduin tutustumaan myös kantoliinojen maailmaan noina kuukausina ja vaunut jäivät hyvin vähälle käytölle. Vaivojen helpotuttua alettiin vaunuilla matkustaa enemmän. Kevyen tyynyn jouduin laittamaan kuitenkin kiilaksi pojan selän alle, jotta tämä paremmin vaunuissa viihtyisi. Meille olisi varmaan säädettävä selkänojallinen perinteinen vaunumalli ollut parempi, koska kevyissä matkarattaissamme joissa selkänojaa sai nostettua pystympään sekä laskettua makuulle, poika viihtyi Bugiksia paremmin lomamatkallamme. Tässä ihania muistoja ensimmäiseltä vaunureissulta mummolaan Järvi-Suomeen.Meidän vauva ei ilmeisesti ikinä ollut kovin pötköttelijä tyyppiä ja heti kun itkuihin kyllästyneenä purin vaunukopan jo 5kk nurkilla, alkoi poika viihtyäkin paremmin rattaissa, kun näki maisemia ja selän asento saatiin pystymmäksi. Tämä on varmasti yksilöllistä, eikä liity vaunujen malliin niinkään, koska olen nähnyt tyytyväisesti Bugiksissa pötkötteleviä pienokaisia. En myöskään ajatellut, että Bugaboissa ei ole erillistä vaunukoppaa, jos olisin siihen vielä halunnutkin palata, vaan koppa piti purkaa ja samaan runkokehikkoon nyt kiinnittää ratasistuin. Jäin vähän kaipaamaan kopan käyttömahdollisuutta päiväunille nukuttamiseen. Näiden kokemusten myötä, hankin meille toiset topatummat rattaat joissa poika nyt 9kk vanhana istuskelee leveämmin, sekä nukkuu säädettävän selkänojan ansiosta kuin vaunukopassa täysin suorana. Bugikset jäivät meillä toiseksi, vaikka itse kovin niiden ulkonäöstä tykkäsin ja luovuin niistä tippalinssissä. Monilla Bugisten vaunukoppa ajaa asiansa kivasti 6kk ikään asti ja ratasistuimenkin saa helposti säädettyä makuuasentoon, missä lapsi sitten voi nukkua. Ratasistuin on toimiva 17 kg & n.3 vuotiaaksi asti. Itse koin ratasistuimen hiukan pienehköksi, etenkin talvivarusteiden aikana. Meidän käyttäessä siinä vielä makuupussia jäi pepulle istuimesta aika vähän tilaa, mikä korostui pystyimmässä istuma-asennossa. Näin talvipakkasilla köröteltiinkin enempi makuuasennossa pussiin topattuna.

Bugaboo buffalo

Ostosreissut Bugiksilla olivat suuren ostoskorin ansiosta kivoja. Vaunukoppa aikana ostoksia oli hieman vaikeampi saada koriin ujutettua, kuin ratasistuinta käytettäessä. Kori kestää valmistajan mukaan 16kg painosta tavaraa. Lisäksi työntöaisassa on koukut 6kg laukulle. Kauppojen käytävillä letkeästi soljuvat ja yhdellä kädellä ohjattavat kääntyvät renkaat myös ilahduttivat. Runko ja renkaat saavatkin minulta parhaan arvosanan. Niiden ansiosta selvittiin juurakkoisillakin poluilla ilman ongelmia, vaikka jousitusta ei näissä olekaan. Testattua tuli kaupungissa raitiovaunut, junat, laivat ja bussit, sekä lumiset ja sohjoiset olosuhteet maaseudulla ja hyvin pärjäsi tämä "all terrain" kärry. 

Bugaboo buffalo

Ehkäpä tästä turinoinnista saa parhaiten jotain irti kokoamistani plussista ja miinuksista.

Plussat:

-tyylikkäät design vaunut jotka miellyttävät silmää pitkään
-laadukkaat materiaalit
-2+1 v takuu rekisteröityneelle
-helppo asennus
-helppo käyttää, ei turhia nappeja, remmejä, säätöjä
-puhkeamattomat isot kumirenkaat edessä ja takana
-kevyt alumiini runko
-rungon helppo mekanismi
-hyvä jalkajarru
-helppo ja soljuva ohjattavuus
-molempiin suuntiin käytettävä ratasistuin
-mahtuvat pieneen tilaan/auton takakonttiin
-ei tarvitse erikseen matkarattaita, kun nämä yhtä näppärät
-pestävät, vaihdettavat kangasosat, saatavilla erivärisiä kuomuja
-arvo säilyy, helppo myydä

Miinus:

-vaunukoppa pienehkö, toppaamaton (käyttöikä 0-6kk)
-vaunukoppaa ei voi käyttää rattaaksi muutettaessa
-ratasistuin pienehkö, toppaamaton, epämukava?
-ratasistuin ei ihanteellisin nukuttamiseen
-ei jousitusta (huomasi vain, jos yritti hytkytellä vauvaa        vaunussa/istuimessa uneen)
-ei erillistä selkänojan säätöä, vaan istuimen kulma säätyy koko ratasistuinta liikuttamalla
-kallis hinta

Itse en ole fanaattisesti minkään tietyn merkin kannattaja vaunuissa. Kokemukseni ovat täysin omiani ja kehotan tutustumaan lastenvaunuihin aina livenä, jotta löydätte juuri teidän perheelle soveltuvat vaunut/rattaat 💛Translation: My experience of Bugaboo Buffalo baby prams after 9 months of use. Outline: Very high quality, from baby to toddler. Superb chassis. All terrain pram with great wheels. In my opinion small and not so comfortable base seat for cold winter countries. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!
Thanks for your comments!